Nuance styr mot anslutna bilar, Samsung Gear S med nya appar

LAS VEGAS — För andra året i rad, fortsätter wearables att dominera samtalet på den årliga Consumer Electronics Show.

Nuance hoppas att komma in på det samtalet genom att fungera som en röst på både anslutna appar och enheter för hem och företag utrymmen.

På konsumentsidan har Nuance knackade i den nyligen lanserade Samsung Gear S smart klocka med en röstaktiverade app centrerad kring hälsa och fitness funktioner.

Till exempel, kan detta särskilt Nuance appen användas för att vokalt logga statistik och resultat beträffande träning eller mat och dryck intag kontra manuellt skriva något i.

En annan Nuance applikation på väg leds till anslutna bilar – en annan trend fortsätter att styra samtalet vid International CES visar ännu en gång.

Nuance Dragon Drive Mobile är utformad för att fungera som en bro mellan smartphones och “infotainment” system inbyggda i anslutna bilar, ger föraren (och passagerare) hands-free kontroll över dessa plattformar.

Detta drivs av den nya draken Drive dagliga uppdateringen, en virtuell assistent tjänst för infotainment system som är optimerade för föraren med nyheter, trafik, väder, sportresultat och andra föreslog (och antas vara relevant) information.

Dragon dagliga uppdateringen är programmerad för att automatiskt lära förarens preferenser och mönster övertid baserat på tidigare musik, navigation och platsbaserade val.

Nyans tar detta ett steg längre med tillsats av röst biometri, vilket borde ge förarna mer kontroll i att anpassa och branding erfarenhet genom säkerheten i ett talat lösenord.

När det magiska ordet yttras, kommer draken Drive köa innehåll, såsom anslutna musik stationer, farleder, trafikförhållanden, kalender, parkering och tanknings alternativ i närheten.

De röst biometriska funktioner kan integreras som en del av hela draken Drive erfarenhet, inklusive mobilappen och den dagliga uppdateringstjänst.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7