NVIDIAs VGX: Traction Control för Hosted virtuella skrivbord

Att köra i snön är en upplevelse som normalt reserverad för dem av oss invånarna i de norra breddgrader som ännu inte listat ut hur man gör en lönecheck blanda Mai Tais i Caymanöarna. Bakom ratten i snön, händer allt lite långsammare. Vrid hjulet över 30 på Speedo och det kan vara en sekund eller två innan bilen svarar, och du överdriva giren och ta ut grannens buskar.

Värd virtuella skrivbord är lite som att köra i snön. Varje länk i kedjan mellan data på en hårddisk i datacentret och pixlarna på användarens skärm introducerar en fördröjning som användaren uppfattar som eftersläpning, och fysikens lagar gäller. För mycket fördröjning eller för mycket snö och det är svårt att komma någonstans, som medborgare i Anchorage, Alaska efter detta års rekord snöfall, eller någon försöker använda en värd virtuellt skrivbord halv värld bort från servern kommer att vittna.

NVIDIA Tar Gaming know-how till HVD, Förra veckan jag tillbringade en dag med NVIDIAs lågmäld, entusiastisk VD Jensen Huang som satte hela latens fråga för VDI i ett praktiskt perspektiv (tack Jensen). Dessa dagar, säger han, hem spelkonsoler kör ca 100-150 millisekunder från den tidpunkt då en spelare träffar branden knappen till gång de ser sin plasma kanon blast bort en motståndare på skärmen. Som jämförelse är ett ögonblick 200-400 millisekunder, och de bästa spelarna kan reagera på saker som de ser på skärmen så fort som 50 millisekunder.

Latens i HVD är en mördare, Vad videospel lag har att göra med Hosted virtuella skrivbord? Latens i HVD är en mördare. Företag Jag har talat med under de senaste månaderna med tusentals användare på Citrix eller VMware View rapporterar att slutanvändarupplevelsen är den enskilt viktigaste faktorn för framgång eller misslyckande för sina installationer, ibland spenderar tiotusentals raka 50 millisekunder av lag från deras HVD infrastruktur och tyst trupperna. Det är där NVIDIA ser möjlighet för Grafikprocessor Units (GPU) för att tjäna en plats i företagets datacenter.

Processorn är en betydande flaskhals, Idag är serverprocessorn en flaskhals i konverteringsprocessen på skärmen, och eftersom processorer skjuts svårare eftersom fler sessioner är förpackade på servrar, börjar eftersläpning för användaren att märkbart påverka deras erfarenhet. Varför? Processorn är inte optimerad för parallell bearbetning som krävs för snabb rendering. Naturligtvis är datacenter hårdvara inte den viktigaste begränsande faktorn för HVD prestanda, nätverket, men det finns fortfarande en hel del utrymme för förbättringar. Ange GPU.

GPU avlasta Rendering, GPU avlasta ansvaret för skärmen gör processen från CPU och låta CPU att fokusera på andra aktiviteter, som kalkylblad beräkningar. Så varför har inte någon tillämpat GPU till HVD arbetsbelastning hittills? För att göra det är en massiv teknisk utmaning och kräver virtualisering av GPU själv, och göra en länk från HVD session till den fysiska GPU hårdvara.

NVIDIA Skapar första virtualiserad GPU, NVIDIAs VGX var fem år i utveckling. Den levererar de nödvändiga bitar ovanpå hårdvaran GPU Kepler att skära CPU ur renderingsprocessen helt. Den innehåller en speciell grafikdrivrutin för det virtuella skrivbordet exempel och komponenter som tillhandahåller virtuella GPU medvetenhet om Citrix, VMware och Microsoft hypervisorer. Resultatet? Jag såg 100 unika, aktiva, grafikintensiva HVD sessioner som körs på en enda 2u rackserver. Det var första gången för mig.

100 samtidiga VDI sessioner i labbet.

Vad det innebär, så vad? Det är vad jag frågade också. Tja, visar det sig att CAD rendering och andra GPU intensiv verksamhet är inte praktiskt på bärbara datorer på grund av grafik hästkrafter krävs och med beaktande av storleken av databaserna och filer är inblandade. Genom att låta den tunga utrustning vistelse i datacentret, kan en ingenjör visa en kund sitt nya projekt från en MacBook Air eller en iPad istället för dragande runt en båt ankare. Det är en smal användningsfall, men illustrerar vad som nu är möjligt.

Naturligtvis ingenting i datacentret kommer att lösa problemet med hög latens nätverk i hotell och flygplan och göra HVD sessioner kan användas i alla situationer, precis som antispinnsystem inte kommer att låta dig göra en 90 graders sväng på 65 mph i snön , men det verkar som GPU hårdvara kan betala för sig i den tillsatta HVD sessions densitet det tillåter ensam, så det verkar vara en win / win situation. Jag gillar det.

En 2U server hosting 100 VDI sessioner. Höljet på toppen är tillfälligt utrymme för Kepler GPU som server OEM kommer att konsolidera i framtida serverchassi.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen