Ny molntjänst erbjuder Microsoft Office 2010 på iPad

Letar du efter ett sätt att få den riktiga versionen av Microsoft Office på din iPad? Ja jag med.

Det finns gott om Office kloner på App Store och Apples iWork svit (Pages, Numbers och Keynote) är en servicable alternativ för inbyggt skrivit dokument. Men hur är det mördaren Excel från kontoret, eller den redigerade manuskriptet från utgivare? De flesta komplexa Office-dokument kommer att förlora funktionalitet och funktioner i klon program som körs på iOS och de kommer att få helt munged i tur via Apples iWork.

OnLive Desktop visade massor av lovande början, men när dess virtualiserade Windows 7 och Office program sprang i bråk med Microsofts licenskrav det var tvungen att återgå till Windows Server 2008 R2, som gjorde det en undermålig tablett upplevelse.

Lyckligtvis finns det ett annat alternativ att komma åt, redigera och dela infödda Microsoft Office 2010-dokument på iPad (och alla plattformar för den delen). Det kallas InstallFree Nexus och det kommer ut ur beta denna vecka.

Även om namnet är olyckligt (med tanke på liknande namn sortiment av produkter från en liten sökmotor) själva produkten är mycket kapabel och ganska mogen. Till skillnad från andra produkter som kräver att du laddar ner en app, är InstallFree Nexus inte en app, det är helt molnbaserad, vilket innebär att den kan nås via en webbläsare – främst via Mobile Safari på en iPad.

Här är en lista över de gester som finns i Nexus på iPad

Nexus använder virtualisering för att tjäna samma version av Office för alla som använder tjänsten, oavsett plattform eller enhet. Fillagring hanteras av integrationer med Dropbox, Google Drive, Box, SkyDrive och Office 365. Filer kan delas och samarbetat på i realtid och flyttas från en tjänst till en annan.

När den lanseras i slutet av augusti Nexus kommer att finnas i två smaker

InstallFree Nexus Basic

InstallFree Nexus Premium

Nexus har för närvarande mer 30.000 betatestare som har använt tjänsten under fem månader. Produkten kommer ur beta denna vecka, men om du registrerar dig nu får du gratis 60-dagars tillgång till premiumversionen. Du kan komma igång snabbt genom att logga in med ditt befintliga Dropbox, Google, Box eller SkyDrive-konto.

Som en livslång Mac-användare jag inte har råd att vänta för Microsoft att släppa en iOS-versionen av Office. Nexus är en lovande lösning som ger den fulla kraften i Microsoft Office på iPad idag.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Den fullständiga Libreoffice (tidigare Openoffice) Application Suite för att skapa och redigera dokument från vilken enhet eller webbläsare, full trohet visning av Microsoft Office-filer, Sömlös integrering med Dropbox, Google Drive, Box, SkyDrive, Sharepoint, Office 365 och andra tjänster för lagring; Fri

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Alla funktioner som finns i Nexus Basic, Microsoft Office 2010 (Word, Excel, PowerPoint och Publisher) abonnemangslicens, $ 4,99 per månad / $ 49.99 per år för akademiska licenser, $ 19,99 per månad / $ 199,99 per år för standardlicenser

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik