Nya Microsoft Office University produkt kommer med hårdare kontrollregler

När folk klagar över hur dyrt Microsofts Office-paket är, någon oundvikligen påpekar att den akademiska versionen är endast om under $ 100 (vanligtvis runt $ 80). Och om du inte är en student … inga bekymmer. Du kan använda någon annans id att köpa den.

Microsoft tjänstemän vet detta också. För att hjälpa omintetgöra icke-studenter från att få ett oförtjänt mycket på Academic SKU – vilket inkluderar Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, OneNote 2010, Outlook 2010, Publisher 2010, Access 2010 och Office Web Apps (gratis, konsument- fokuserad version av Microsofts Webified version av fyra av dess kontor apps) – Microsoft skärpa kontrollkraven.

Den 1 februari, Microsoft tyst ersatt Office Professional Academic 2010 SKU med en ny som heter “Microsoft Office University 2010.” Den nya SKU är för “högre utbildning” bara studenter och lärare. “Microsoft Office Home and Student 2010 är den rekommenderade produkten för föräldrar och familjer med K-12 studenter”, enligt en Microsoft vanliga frågor (FAQ) dokument. (Det finns en ny jämförbar Office för Mac 2011 University SKU, också.)

C-FAX 1070 radio “Tech Talk” värd Alan Perry är den som larmade mig till den nya SKU, som Microsoft bekräftade.

Office University 2010 innehåller samma punktprodukter som tidigare Academic Professional SKU. Det kostar $ 99 och kan installeras på två datorer. Men det har en ny verifieringsprocessen som fungerar enligt följande, enligt FAQ

Office University 2010 kommer inte med en produktnyckel. Din behörighet kommer att kontrolleras på nätet innan du slutför köpet. Denna produkt fungerar inte utan framgångsrik kontroll eftersom du inte kommer att ha en produktnyckel.

Du kommer att krävas för att bekräfta din behörighet på nätet för att använda denna programvara,. 1.Go att www.office.com/verify.;2.Sign~~V in med ditt Windows Live ID eller skapa ett med hjälp av en e-postadress,. 3.Provide din skola e-postadress, inloggnings-ID, eller internationell studentkort (ISIC).

När du passerar kontrollen visar sajt på nätet produktnyckeln.

Den stora förändringen är valideringsprocessen, som du ser på de stora varningsdekaler på förpackningen, “sade Perry.” Fram till nu, om du kunde övertala någon att sälja en kopia, (även om du inte en var student eller lärare) var det din att använda. Förändringen verkar vara ett försök att begränsa det stora antalet icke stödberättigande människor köper Akademiska versioner.

Microsoft planerar att erbjuda en liknande Office University SKU som en del av sina kommande versioner av Office för Windows och Mac, Perry sade Softies sa till honom.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september