NZ barn skydd detaljer var öppna för allmän nedladdning

Nya Zeelands ministeriet för social utveckling (MSD) har cirka 140 arbete och inkomst självbetjäningscentra i hela Nya Zeeland, även om offentliga kiosker inte kan installeras på alla dem. Genom ett upptäckte frilansjournalist och bloggare Keith Ng (via ett anonymt tips) att även om det fanns rudimentära åtgärder för att skydda dem från resten av företagets nätverk, kan tillträde vinnas genom kartläggning nätverksenheter via en Öppna fil dialog i alla Microsoft Office ansökan.

Ngs genomläsning av nätverket visade upp en stor mängd av affärsinformation, såsom serverloggar, entreprenörer, företag som är skyldig MSD pengar, och juridisk rådgivning fakturor, men det också personlig information om Nya Zeeland kunder, såsom barn i vård och skydd, deras mediciner och fakturor för dem i MSD höga och komplexa program behov.

Ng konstaterade: “Dessa fakturor innehålla fullständiga namn barn i HCN-programmet och städerna de bor i I några fall, innehåller de också födelsedatum och namnet på den skola som de deltar i..”

Ng informerade den tillförordnade Privacy Commissioner när han upptäckte överträdelsen, och sade att han skulle lämna över den information som han hade fått.

Under tiden har MSD stängt alla kiosker medan det åter undersöker dess säkerhet.

“Vi har stängt alla kiosker i alla platser runt om i landet för att säkerställa att ingen ytterligare information kan nås. De kommer inte att öppnas igen förrän vi kan garantera att de är helt säkra och vi har fått oberoende granskning av säkerhetsexperter,” MSD biträdande chef exekutiva Marc Warner sade i ett uttalande.

Vi förstår att upprätthålla allmänhetens förtroende för vår förmåga att skydda människors information är viktig. Jag vill ge allmänheten en försäkran om att vi gör allt för att åtgärda detta, och vårt folk har arbetat över natten.

Warner inte säga om Ng agerande skulle motivera anklagelserna mot honom, men sade att han uppskattade att Ng hade gjort det rätta genom att skicka informationen till integritetsombudsmannen och inte sätta den i fel händer.

“Jag är glad Mr Ng har försäkrat att han kommer att passera all information till dataskyddsombudsman i morse, och har garanterat ingen information kommer att ges till någon annan eller placeras på den offentliga arenan”, säger han.

Ng har sökt juridisk rådgivning, även om det för närvarande är subjektivt vad han kunde laddas med, även om MSD inte vidta rättsliga åtgärder. § 252 av Nya Zeelands brott Act 1961 anges att obehörig åtkomst till ett datorsystem är ett brott “att veta att han eller hon inte har rätt att få tillgång till det datasystem”, men avsnitt 252 (2) ger ett undantag, som anger att den ovannämnda klausulen “gäller inte om en person som är behörig att få tillgång till ett datorsystem tillträdes datasystem för en annan än den som personen fick tillgång syfte.” Det kan hävdas att Ng hade tillgång, eftersom det är en offentlig tjänst, och att han använde den för ett annat ändamål.

Nya Zeelands Labourpartiet var snabb att fördöma MSD för säkerheten förfaller.

“Det väcker allvarliga tvivel om avdelningens förmåga att korrekt skydda den mycket känsliga uppgifter som den innehar, och medan nedsatt data nu i händerna på dataskyddsombudsman har skadan skett”, säger Labour talesman Jacinda Ardern.

Ministern måste snarast visa att hon har lagt ökad säkerhet kring hennes avdelning system, både återställa allmänhetens förtroende, men viktigast för att garantera säkerheten för utsatta barn.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, telekom, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Innovation,? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans

Miljöpartiet co-leader Metiria Turei lambasted även minister för social utveckling och sysselsättning Paula Bennett, under vars titta säkerhets bungle inträffade.

“Med tanke på den dåliga exempel som deras minister, är det svårt att se hur ministeriet för social utveckling kan förbättra sina metoder när det gäller klient integritet”, säger Turei.

Avsnitt 6, Princip 5 i Privacy Act 1993 anges att ministeriet måste göra “allt rimligt inom kraften i byrån” att förhindra obehörig användning av privat information de innehar.

Genom att ha privat information tillgänglig för alla som går in från gatan, har ministeriet sjunkit långt under den mycket höga bar set för organ som innehar privat information.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på besluts koppar prissättning

? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans