Office 365 användare: Surface Pros kvalificerar nu som datorer eller tabletter

Jag har fått ett par frågor nyligen från personer som överväger att köpa konsumentinriktade Office 365 abonnemang på om deras yta Pro enheter räknas som persondatorer eller tabletter.

Detta är inte bara en semantisk övning. Anledningen till att de bryr sig är Office 365 Personlig tillåter användare att installera Office på, en PC eller Mac plus en tablett, för $ 70 per år. Office 365 Home tillåter användare att installera Office på upp till, fem datorer och / eller Mac, plus fem tabletter för $ 100 per år.

Microsoft tjänstemän hade sagt tidigare att Surface enheter, på grund av deras löstagbara tangentbord, räknas som tabletter, inte datorer. Medan Microsoft tjänstemän hänvisar ofta till ytan Fördelar som “tabletter som kan ersätta din bärbara dator,” de också placera dem som konkurrenter till MacBook, inte iPads.

När Microsoft presenterade Office 365 Personal i mars Office chefer sade att “Alla Windows-enhet som är touch aktiverad och har en löstagbar tangentbord kvalificerar som en tablett.” Det innebar Surface Fördelar och Surface Pro 2s definierades för licensiering ändamål som tabletter.

Men mer än ett par Surface köpare använder deras yta Pro eller Surface Pro 2 enheter som sin primära datorer. Vissa överväger Office 365 ville möjlighet att räkna deras yta Pro som sin dator och Office på iPad som sin “tablett.”

De goda nyheterna: Microsoft nu så att användarna kan göra detta. När jag frågade Microsoft tjänstemän om deras kategorisering av Surface Fördelar för abonnemang, en talesman skickade mig följande uttalande

“Vi förstår att konvergensen av enhetskategorier kan göra det svårt att definiera vissa enheter, och som ett resultat har vi byggt in en viss flexibilitet för abonnemangskunder. Till exempel kan en Office 365 Personlig abonnent definiera sin yta Pro som antingen en dator eller en tablett. ”

Eftersom Surface RT och Surface 2 enheter levereras med Office ingår gratis, är PC / tablett distinktionen omtvistad – åtminstone så länge Microsoft fortsätter att bunta Office på sina ARM-enheter. Men som, Microsoft rullar ut fler Surface enheter och levererar Office för Android tabletter vid någon tidpunkt, PC / tablett skillnad kommer att bli allt viktigare.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada