Om du vill att vår metadata, visa oss din

Ofta när regeringar föreslår impopulära åtgärder sker en motprestation och väljarna får något i gengäld. Brist på sådana arrangemang skickade 13 brittiska kolonier i uppror över 200 år sedan, så tanken är långt ifrån ny eller revolutionerande.

Men på senare tid, när det gäller att öka befogenheterna för intelligens och polisorganisationer i stora delar av den utvecklade världen, allt som har erbjudits i gengäld är känslor av skydd och komfort, och, som ett par fall har nyligen visat, med en befintlig metadata regimen eller bevarande meddelande system kan inte förhindra den typ av händelser som de var avsedda att förhindra.

Ändå är allmänheten oberörd från sin sjukdomskänsla, och fortsätter att acceptera förutsättningen att omfattande övervakning på en nations egen befolkning måste ske för att skydda nationen.

Om sådana system är att hålla en plats i vår vardag, så åtminstone något bör erbjudas tillbaka till väljarna i gengäld. Något konkret som informerar allmänheten om hur övervakningen utförs på dem att hålla dem säkra, snarare än att bara förlita sig på känslor.

Mikko Hyppönen, forskningschef vid finska säkerhetsföretaget F-Secure, berättade webbplats som Internet som vi känner den är hotad.

“Vi fick ett fritt och öppet internet – vi kommer att ge en helt annan internet till våra barn, vilket är ledsen”, sade han.

Naturligtvis finns det den andra sidan av myntet: Det finns verkligen dåliga människor på nätet. Om du verkligen vill bekämpa dessa brottslingar, måste vi ha någon form av laglig tillgång på internet, liksom, polisen måste kunna fungera på internet. Det finns verkligen hot från utländska regeringar, hot från terroristorganisationer, och de fungerar på nätet.

“Om du vill ha underrättelseorgan alls i 2015, de har verkligen ingen anledning att vara i drift om de inte tillåts verka på nätet är information på nätet, eftersom frågan [blir om] att ha intelligens alls, om du inte ‘t låta dem arbeta på nätet. jag antar att vi kan inte hävda att det bör finnas någon intelligens tillgång till online-data. ”

Telekomföretag kräver Commonwealth punga upp för lagring av uppgifter, nederländsk domstol upphäver obligatorisk datalagring lagstiftning, Hur AFP sålde Abbott om obligatorisk datalagring;? Australiska lagstiftare inte kan använda telefoner, kommer att rösta om lagring av uppgifter, Balanserad datamängd och uppsättning brott anmälan att bli lag, AU $ 400m för datalagring kostnaden för frihet: Abbott, Optus säger datalagring är “genomförbar

Hyppönen sade den verkliga frågan är tillsyn, och insyn i vad det är att myndigheter gör på nätet är helt saknas.

“Hur fan ska vi medborgare ska rösta på framtida lagstiftning om vi inte riktigt vet vad de gör, och hur effektivt det är?”

Microsoft och Apple dödar lösenord: Tummen upp till det, om du vill att våra metadata, visa oss din, på MWC, kommer Samsung, Android fält kunna svara Apple, Apple Watch: Vad betyder framgång ser gillar, Missnöjd över? big data? Kanske är det att visualisering, magiska lådan beroende, kr för 2015: De lösningar som vi behöver i affärs tech, jakt hackare: Tuff och hårdnar, men viktigare än någonsin, Windows 10: Tre saker man måste göra för att lyckas

För Hyppönen, är lösningen statliga öppenhet rapporter, besläktad med dem släpptes av lik av Facebook, Google, Apple och även Reddit på stats förfrågningar.

Vi behöver veta vad våra regeringar gör, vi behöver veta vilken typ av information de spårar vi behöver veta hur effektiva dessa verktyg är och vi kan få denna information snabbt.

Låt dem generera statistik, behöver vi inte att veta detaljer om sin verksamhet, för mycket goda skäl de kan klassificeras “, säger Hyppönen.

Men till exempel, om förra året, infekterade regeringen 200 medborgarnas datorer med en bakdörr, och 190 av dem slutade med en fällande dom … de konstaterades på grund av detta verktyg. Eller 190 befanns vara oskyldiga människor som gjorde inget fel, det är en stor skillnad. Just nu vet vi inte vilken det är.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Mer om lagring av uppgifter

Tidigare på måndag morgon Öppnare

“Med rapporter öppenhet, vi vet så värdefull information. Vilket skulle innebära att vi skulle vara mycket bättre rustade att berätta för våra politiker som en att rösta [för] nästa gång lagar passeras.”

Enligt rapporter han föreslår, Hyppönen säger att regeringen inte skulle behöva avslöja något av de exakta detaljerna om sin verksamhet.

För mig verkar det som en no-brainer. Du behöver inte tala om för mig vem du smittad, behöver du inte berätta vad du laddar dem med, men säg mig hur många av dem visar sig vara skyldig.

“Om du verkligen tror att metadata är så oskyldig, visa oss din metadata.”

Naturligtvis, alla i debatten vet att metadata är inte så oskyldig som den är gjord för att vara. Som tidigare chef för CIA General Michael Hayden bekant sa: “Vi dödar människor baserat på metadata”.

Medan den tekniskt skickliga i befolkningen kan håna metadata-lagringssystemen, eftersom de tror att ett par av VPN och en dos av Tor skyddar dem, Hyppönen sa att det inte är en lösning för större problem.

Jag tror att tekniska lösningar, medan viktigt, de är fortfarande mer som ett band stöd. Du kan prova att kryptera din trafik kan du använda VPN, du kan kryptera din e-post – det är verkligen inte kommer att förändra problemet. Det kommer bara att skydda dig lite, men det gör ingenting för det underliggande problemet, som är vår integritet kränks av företag, kränks av utländska regeringar, och kanske av våra egna regeringar.

Den enda förändring som vi verkligen kan göra för problem som är svårt är att verka för en förändring att få bättre lagstiftning som begränsar företag som bryter vår integritet, och sedan försöker övertyga våra regeringar om behovet av sekretess.

“Det är avgörande gånger … vi är den första generationen som är online, och vi har ett fritt och öppet internet – hur ska vi hantera det Hur ska vi skydda den Hur ska vi tala om våra politiker och befogenheter som? vara att det är viktigt att vi behåller vår integritet, precis som vi gjorde i den verkliga världen, även i online-världen? ”

Med tanke på kraften i metadata och kunskap om hur data öste upp av underrättelsetjänster används, kan man kunna tro att svaren skulle vara förestående, men några fickor av nätet motstånd åt sidan, få är verkligen fussed av tanken.

Tidigare australiska justitiekansler Philip Ruddock är representativ för en vy som myndigheterna alltid kommer att uppföra sig med metadata, trots Snowden visade annars med LOVEINT.

“Jag bryr mig inte om hur många poliser reda på vem som talar till mig, som besöker mig, och så vidare. Jag beter korrekt” Ruddock sade förra månaden.

Hyppönen, som redan har sina sociala medier poster indexeras av GCHQ program härlig häst, inte förväntar sig ett uppvaknande av befolkningen till vad som sker på nätet.

Det är svårt för mig att föreställa sig hur det skulle vara efter allt vi har redan sett “, sade han.” GCHQ övervakning människors Yahoo videochattar, samla d *** bilder av tusentals människor, och människor är inte upprörda.

Om det inte gör dig arg, vad gör?

“Om Snowden inte vakna upp människor, jag vet inte vad som kommer.”

Det är svårt att inte hålla med den diagnosen. Men bör rankor av obligatoriska metadata lagring fortsätter att utöka sin räckvidd, absolut minsta vi bör förvänta sig som medborgare finansiering övervakning på oss är att veta vad våra pengar spenderas på, och hur effektivt det är.

Vi ber mycket mer av resten av våra skattepengar, så varför skulle det vara annorlunda när det gäller att bryta mot våra egna rättigheter och privatliv?

webbplatsens måndag morgon Öppnare är vår öppnings salva för veckan i tech. Som en global webbplats publicerar denna ledare på måndagen 08:00 CET i Sydney, Australien, som är 6:00 Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av webbplatsen globala redaktion, som består av våra ledande redaktörer i Asien, Australien, Europa och USA.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer