Openstack: Distribution eller tjänst?

Hur människor distribuerar Openstack? Vid toppmötet Openstack, experter försökt att besvara denna fråga – “? Openstack som en tjänst eller som en distributions” och svaren de gav i en panel som kallas var överallt.

Jesse Proudman, grundare och CTO på Openstack tjänsteleverantör Blue Box, var inte blyg med sin åsikt: “Vi tror distributioner är fel och vi är inte den enda, och nu Mirantis [en stor ren-play Openstack företaget] ansluter i [tjänst] kul.

Red Hat, som hoppas att, dominerar Openstack hur det har server Linux har en annan ta. Jan Mark Holzer, Red Hat CTO kontor sagt, inte överraskande, “Vi tror distributioner är bäst. Vi anser Openstack användare behöver den kontroll du bara få genom att arbeta med en fördelning så att de kan lägga till sitt eget värde på toppen av Openstack. Vi tillhandahåller hela potten inklusive middleware.

Som sagt, Red Hat kommer gärna att samarbeta med tjänsteleverantörer. “Vi ska partner det med någon”, säger Holzer. “Vi vill inte vara en tjänsteleverantör.

Naturligtvis kommer Red Hat tillhandahålla tjänster om en kund verkligen vill ha dem. Linjen mellan distributör och tjänsteleverantören är fortfarande lätt att korsa vid denna tidpunkt.

I en intervju, Tim Yeaton, Red Hats Senior VP av infrastruktur Business Group, konstaterade att Red Hat nyligen hade hjälpt analysföretaget Fico distribuera en Openstack-baserade, OpenShift Enterprise, privat plattform-as-a-service (PaaS) moln.

webbplatsen och elaptopcomputer.com utnyttja deras gemenskap av C-nivå chefer och affärs tänkare att prognostisera där affärsteknik är på väg.

Ken Hui, EMC: s Cloud Solutions Business Development Manager, slog huvudet på spiken när han sade: “Det finns ingen sätt att göra det rätt.” Det beror på företagets storlek och vad de vill från molnet.

Fond som han är av tjänster, Proudman hade att komma överens, “EBay skulle aldrig vill arbeta med Blue Box. Den största organisationen kommer att göra det själva. Men det är det faktum att majoriteten av företag där ute har en IT-personal av 5 20 och inte har tid att lära sig en ny teknik. distributioner har fel för dem. Tjänster är rätt för dem. ”

Proudman tillade: “Molnet är komplicerad Det finns inte en enda operativsystem eller ett enda program som MySQL hantera moln misslyckanden är inte lätt…”

Holzer överens. “Vid denna punkt, är Openstack fortfarande som att sätta rakblad i rakapparater i mörkret.”

Boris Renski, grundare och CMO på Mirantis, påpekade att detta var lite som förvirrande äpplen och apelsiner. “Making och drift av programvaran är två olika saker. Titta på marknaden historia. Varken tjänster eller distributioner vinna allt. Så småningom du sluta med några distros med tjänster som byggts upp kring dem.”

I en intervju efter panelen diskussion, Mark Shuttleworth, grundare av Canonical och Ubuntu Linux, konstaterade att det finns ingen anledning till varför ett företag inte kan leverera både Openstack service och distribution. Canonical erbjudanden, Canonical distribution för Ubuntu Openstack, en ready-to-run referensfördelning, Bootstrap, en värd eller på lokaler paket där Canonical driver Openstack för dig tills din personal är upp till jobbet, och Extreme Openstack, för företag eller anpassade serices.

Ubuntu LXD: Inte Docker ersättare, en Docker förbättring, Openstack välkomnar dig till mjukvarudefinierad ekonomi, Canonical lanserar officiellt sin Openstack distro, HP erbjuder Openstack serviceutbud, IBM lanserar Openstack tjänster bygger global moln fotavtryck

Men Caroline McCrory, Gigagom Research senior director, menar leverantörer kan tendera att bita av mer än de kan tugga. “Det största misstaget säljbolagen kan göra är att uppmuntra dig att tro att de kan göra allt. De kan inte. Var och en är för en viss användning fall.”

Så, vilken väg verkligen är bäst?

Detta är inte min första högteknologiska företag rodeo. Här är hur jag har sett det spela innan. Här är hur det kommer att spela ut nu.

Båda distributioner, som enligt Openstack verkställande direktör Jonathan Bryce, för närvarande leder, och tjänsterna kommer att överleva och frodas i molnet ekonomin.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Först kommer det att finnas en konsolidering i hela verksamheten. Vi ser redan några Openstack fusioner och förvärv, såsom; Cisco förvärvar Metacloud och, EMC rycka upp Cloudscaling.

Det kommer verkligen att bli några distributions- och serviceföretag. Ett mycket mindre antal kommer att spela på båda sidor av fältet. Det har alltid varit så, och det är hur det kommer att hända i framtiden.

Vad vi inte vet vid det här laget är som de stora spelarna i Openstack kommer att vara i det långa loppet.

Det är sant, Red Hat och Canonical är ledande distributörer och Mirantis är helt klart en stor aktör. Men, HP har hoppat ur hårdvaran utrymme att bli en ledande Openstack företag, och Openstack grundare, Rackspace är i trubbel. Dessutom, ibland Openstack rivaler, såsom Microsoft och VMware, har också investerat i Openstack.

Nej, i det långa loppet, du kommer alltid att ha ett urval av gör-det-själv Openstack med en distribution eller Openstack från ett moln tjänsteleverantör. Vem kommer dessa företag att vara? Nu är det miljardmolnmarknaden fråga.

 Berättelser

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin