Optus väljer datadelning och SIM-endast planer

Optus är ute efter att bryta sin kundanskaffnings torka med nya SIM-bara planer och nya planer som ger kunderna möjlighet att dela sina data ersättning över flera enheter.

För de senaste kvartalsresultat, har Optus inför en nettoförlust, eller, liten vinst, i nya kunder på sitt nätverk, trots en stark investering i sitt 4G-nät, nya planer på marknaden som syftar till att bryta chockräkningar för kunder som överskrider sina månatliga Data gränser och dess rival Vodafone fortsätter att kasta kunder.

Optus dock rapporter om att kundomsättning är en 10-årslägsta, med en minskning 40 procent klagomål till Telekommunikation ombudsmannen.

I ett försök att locka kunder från Vodafone och den gigantiska industrin dominator Telstra, kommer företaget att lansera nya datadelning och SIM-endast planer på marknaden från 10 juni.

SIM-bara planer kommer med generösa data gränser, med den övre änden AU $ 60 per månad plan för att komma med 5 GB per månad. För kunder som vill dela data över enheter, det finns en engångsavgift på AU $ 5 per enhet. Det finns ingen lock-in avtal med planerna.

Som jämförelse, Telstra, avgifter $ 10 per månad, för datadelning per SIM. Företaget övergav sin ursprungliga extra AU $ 10 per månad laddning, så med en AU $ 70 per månad plan 1,5 GB data det skulle kosta minst AU $ 80.

Vodafone har inte datadelning planer, men bolagets månad till månad AU $ 65 Röd plan kommer med 5 GB data och inkluderar möjligheten att flytta till ett antal länder och fortsätter att använda data och ringa hem för AU $ 5 per dag.

Optus tf VD Paul O’Sullivan uppgav att företaget försöker vara “kund mästare”, vilket indikerar att bolaget försökte att justera debatten mellan operatörer över omfattningen av sina 3G och 4G-nät.

“För australier, är val om mycket mer än nät”, sade han.

Det handlar om det, och mycket mer.

Befintliga kunder som finns i kontraktet kommer att kunna flytta till planerna, och Optus kommer att aktivt kontakt med befintliga kunder som bolaget anser skulle vara lämpade för dessa nya planer för att växla över Optus “VD för kunden, säger Vicki Brady.

Brady indikerade att data simmar på den delade planer inte skulle räknas som enskilda kunder, och sade att några befintliga kunder med flera planer kan välja att ta med sina simmar i ett plan, men O’Sullivan sade att människor bör inriktas på långsiktig lönsamhet och märkeslojalitet.

Låt oss komma bort från att rapportera kundnummer.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Efter Telstra nyligen tillkännagivandet av AU $ 100 miljoner dollar i en nationell Wi-Fi-nätverk, Brady sade Optus inte titta på rulla ut sitt eget nät för nu.

“Wi-Fi-hotspots är bra om du är i närheten av en [men] vi tror faktiskt de behöver frihet och flexibilitet att använda sina mobila enheter”, sade hon.

O’Sullivan indikerade att de stora spektruminnehav i 2300MHz frekvensband företaget har från sin; förvärvet av Vividwireless, skulle spela en rulle i Wi-Fi-nätverk i framtiden.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga