Oracle vässar upp mobilapps utvecklingsverktyg

Företagets uppdaterade mobil utveckling verktygslåda tillåter kodare att skriva en gång för både iOS och Android plattformar, med iOS stöd kommer genom användning av en Java Virtual Machine.

Oracle säger den senaste versionen av dess, mobil utveckling verktygslåda, gör det lättare för programmerare till, bygga applikationer, för en rad olika operativsystem från en enda kodbas.

Mobile Release 1.1 i, Oracle Application Development Framework, (ADF) Mobile, allmänt tillgängliga nu sträcker stöd till nyare versioner av operativsystem, inklusive iOS och Android, och tillägger enhets infödda tryck anmälan och full bifogad fil visning.

Oracle ramverk erbjuder också en ny infrastruktur för att integrera enheter baserade på Apache Cordova API, som tillåter utvecklare att få tillgång till inbyggda funktioner med hjälp av JavaScript.

Med push-meddelande och den nya Cordova infrastruktur, Oracle ADF Mobile 1.1 förbättrar ytterligare utvecklare produktivitet och ger dem möjlighet att kostnadseffektivt leverera mobila applikationer snabbare “, säger Chris Tonas, Oracle vice president ansökan utvecklingsverktyg, i ett uttalande.

Ramverket, som är en del av Oracles Fusion Middleware är baserade på Java och HTML5 och är utformad för att tillåta utvecklare att skapa och distribuera applikationer till en egendom av mobila enheter som kör olika operativsystem.

Enligt Oracle, stöd för enhets infödda tryck anmälan innebär uppdateringar från affärssystem och middleware skjuts direkt till mobila applikationer. Med full bifogad fil visning, kan en mobilapp visar olika typer av bifogade filer och minska skillnaderna i plattform.

Dessutom ingår i den senaste versionen är nya komponenter för datavisualisering, inklusive betyg och mätklockorna. Badging stöd ger mobilanvändare visuella indikatorer för programhändelser och uppdateringar. Ramverket nu också stöder språk som arabiska och hebreiska, som läses från höger till vänster.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september