Orakel släpper VirtualBox 4,3

För ett tag sedan fick jag ett meddelande från en av Oracles PR-folk som låter mig veta att företaget hade släppt en ny version av sin produkt, Oracle VM VirtualBox 4.3. Funktionerna i den nya versionen av VirtualBox verkar vara värda att beakta.

4,3 introducerar en virtuell multi-touch användargränssnitt, nya virtuella enheter och verktyg och verktyg för att stödja både webbkameror och sessionsinspelningsfunktioner. Multi-touch-gränssnitt fungerar med Microsoft Windows 8.1, förresten.

Operativsystem från Microsoft, Apple, Linux, och, naturligtvis, Oracles egen Solaris tillåter den produkt som skall användas på både traditionella och nya enheter.

Operativsystem stöd innehåller Windows 8.1 och Windows Server 2012 R2, Mac OS X 10.9 i en virtuell miljö. Förbättrad 3D-acceleration teknik har lagts till för att stödja de genomskinliga effekter som finns i både Ubuntu och Fedora Linux-distributioner. Multi-monitor stöd har lagts till som gör det möjligt för program som körs i en virtuell miljö för att driva flera skärmar.

En ny virtuell USB-webbkamera enheten stöder videokonferenser applikationer som Skype och Google Hangouts att köra inne i en virtuell maskin.

Nätverksmöjligheter har förbättrats också. En ny network address translation (NAT) alternativ har lagts tillåter virtuella maskiner som körs på samma värd att kommunicera snabbt och effektivt med varandra. Fjärrdisplayen server som medföljer Oracle VM VirtualBox har förmågan att arbeta med RDP-anslutningar över antingen IPv4 och IPv6-nätverk.

Det finns ett antal virtuella maskin mjukvaruprodukter som får lejonparten av industrins uppmärksamhet inklusive teknologi från VMware, Citrix, Microsoft och Xen öppen källkod. Oracles VM VirtualBox är ofta inte ingår i denna förteckning, även om den har en särskild gemenskap av användare.

Om man anser bara kapacitet, egenskaper och funktioner som erbjuds av VirtualBox, borde det verkligen att vara på den korta listan. Vad som saknas är en stark uppmärksamhet att hjälpa marknaden att bli medvetna om VirtualBox till verktyg för att hjälpa dem som är medvetna överväga programvara och exempel på framgångsrika användare för att hjälpa blivande användare att känna sig bekväm anta tekniken. Kort sagt, VirtualBox att gå vilse i Oracle programvaruportfölj.

Kommer lanseringen av version 4.3 ändring detta? Det är ännu inte klart. Vad som är klart är att de funktioner och möjligheter av denna programvara förtjänar uppmärksamhet.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

De viktigaste delarna av tillkännagivandet

ögonblicksanalys