Vår smartphone-besatt samhälle kommer att lämna efter några digitala Mona Lisas

Denna vecka, på Southern California Public Radio, jag var inbjuden tillsammans med WIRED direktör Editorial Projects, Rob Capps, att tala om effekterna av smartphones på samhället, från hur vi uttrycker oss till beteendeförändringar hos personer som använder dem och hur vår kultur seder har ändrats som följd.

Capps har skrivit en intressant pjäs i augusti upplaga av Wired, under förutsättningen att smartphones nu har gjort det möjligt för oss att uttrycka oss mer än någonsin, särskilt med sociala medier som Twitter, Instagram och Vine.

Eller som jag kallar dem,; trifecta av digitala nitwits,. Om vi ​​lägger snapchat till mixen vi är på god väg till fyra sociala nätverk apokalypsen.

Jag ungen, jag ungen.

Jag har gått på skiva till leda om varför jag tycker att det är överväldigande dåligt för mänsklig utveckling som smartphone samt sociala nätverkstjänster främja en kultur berikad med informations småätande.

Detta står i kontrast till ett samhälle som värderar lång form skrift, hi-fi-visuellt innehåll, liksom ansikte mot ansikte och verbal kommunikation.

Om du vill gräva i detalj, ta en titt på listan över artiklar till höger.

På NPR: s AirTalk räknats jag dessa positioner, och det är klart att mina åsikter och Mr Capps på WIRED går isär. Capps tror att digital uttryck i det korta formuläret och obeständiga är avgörande för utvecklingen av samhället. Att använda hans egna ord

Den sammanblandning av trohet med varaktighet eller framgång är för mig en riktigt omoderna modell. Vi lyssnar på musik i MP3-format nu snarare än vinyl, även om vinyl är otroligt mer high-fidelity än så, och det är på grund av tillgänglighet.

En av drivkrafterna i den digitala tidsåldern är tillgängligheten … ökat över hela linjen, och som har förändrats industrier och det är hur vi ser på världen. Det finns ingen anledning att tro att detta inte kan hända med vår egen kreativa uttryck samt.

Jag är säker på att vi inte vill komma in ett argument om vad som är konst, men jag talar om människor som uttrycker sig till andra människor, och det är en värdefull handling, oavsett dess varaktighet, oavsett om det gör dig känd eller om det tjänar du pengar.

Med fler människor ska kunna uttrycka sig oftare i enkla sätt … det är en del av det som gör oss till människor, det är en del av det som gör oss människor, och uttrycksfulla varelser … och du behöver inte berömmelse, och du inte t behöver lycka och du behöver inte permanens att få ut något av det.

Fixa ditt liv med smartphone fria söndagar, varför Generation Y behöver en smartphone ingripande, Smartphones: omvandla samhället till ett hav av dum, Twitter, Instagram, Vine: Fast track till nitwit, Hur smartphones stjäl flyktiga ögonblick i livet, Dina barn är slavar till sina smartphones

Jag vill påpeka att medan jag håller att smartphone själv är ett viktigt verktyg för kulturell och personligt uttryck, det finns verk av kulturell betydelse som skapas med digitala verktyg hela tiden, och vi har tekniken för att skapa verk av beständighet samt , såsom med 3D-utskrifter och med hög upplösning tabletter och digitalt innehåll programvara.

Men om som samhälle vi tilldelar mer och mer värde till små uttrycksformer som har liten hänsyn till varaktighet, eller till och med noll varaktighet av konstruktion, såsom saker av rent engångs natur som snapchat, då totalt sett även den långa formen fungerar och de större kulturell betydelse är mer sannolikt att hitta sig omdirigeras till / dev / null historia.

Vi vet detta eftersom vi redan har förlorat en stor mängd digitala verk av kulturell betydelse långt innan det fanns även ett koncept av sociala nätverk eller smarta enheter, och de som vi inte har förlorat riskerar att försvinna för alltid.

Till exempel var de video data band från Apollo 11 månlandningen 45 år sedan som spelats in med en esoterisk format och förmodades förlorade årtionden tills deras senaste upptäckt och nu återställts med svårbegripliga färdigheter och specialiserad hårdvara.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Rörlighet, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Glöm uttryck och konst i en minut. Det är faktisk historia och uppgifter av betydelse för hela planeten som kunde lätt ha försvunnit för alltid.

Och naturligtvis finns det verk av kulturell betydelse som ansågs engångs decennier sedan, men nu länge eftertraktade, såsom de saknade Dr. Who episoder som produceras i början av 1960-talet på band som var helt enkelt raderas och återanvändas eller filmen versioner som var helt enkelt förstörts av BBC för utrymmesbesparande skäl.

Endast kopior i fjärran delar av världen överlevde. Nigeria, till exempel, återhämtade sig 14 kompletta episoder.

Mer moderna exempel är förlust av klassiska programtitlar från 1980-talet som lagrats på diskett. ROM-filer från de mest populära arkadspel från den tiden har återhämtat sig, men bara för att det var en vilja och ett sätt att hämta dem, och ROM lagring var relativt uppgifter elastisk jämfört med andra former av elektroniska medier som används under perioden.

Ett flertal fotodelningssajter har stängts under de senaste fem åren, många med mycket liten varning. Den populära rese fotografi webbplats Fotopedia är stängs i helgen.

Såvida hämtas eller lagras på annat håll, är att data kommer att vara borta för alltid.

Jag är under inga illusioner som vår Instagram selfies, vår Twitter och Facebook-flöden, vår YouTube-videor, våra WordPress bloggar och våra bilder lever på Flickr och liknande fientlig tomten kommer att vara runt i 100 år, för att inte tala 50 eller 25 om vi inte gör en ordentlig ansträngning för att identifiera digitala verk av kulturell betydelse och räkna ut olika sätt att fortsätta att flytta dem framåt till nyare lagringsteknik.

Och även om inte alla verk skapas digitalt nödvändigtvis förtjänar bevarande, i slutändan, för dem som gör det, behöver vi en plan för att valvet dem långsiktigt och dokument metoder för att hämta dessa data långt in i framtiden.

Och även om inte alla verk skapas digitalt nödvändigtvis förtjänar bevarande, i slutändan, för dem som gör det, behöver vi en plan för att valvet dem långsiktigt och dokument metoder för att hämta dessa data långt in i framtiden.

Leonardos Mona Lisa och hans utläser har målningar av Johannes Vermeer och illuminerade manuskript från medeltiden överlevde tiderna, eftersom konst och böcker av den tidsperioden var så dyra och arbetskrävande att producera och de förväntas vara i arv och uppskattat generationer.

Fem hundra år senare, är vi fortfarande uppskattar dem.

Detsamma kan sägas om skulptur från det romerska riket och antika Grekland, och den stora stenen byggnaderna av de egyptiska faraonerna och andra forntida kulturer som fortfarande överleva, tusentals år senare.

Anledningen till exempel från dessa kulturer fortfarande existerar är att de skapades från konkret fråga som kunde vara praktiskt taget för evigt.

Men kan vi säga att något av betydelse som skapades i dag i digital form kommer att ha samma varaktighet? Antagligen inte.

Några av de rikaste företag kan ha möjlighet att lagra vissa saker för extremt långa tidsperioder.

Jag har inga tvivel om att Amazon, till exempel, kommer att bevara sina böcker och räkna ut sätt att flytta innehållet till nyare format under de närmaste 20 till 50 år och kanske längre.

Jag tror att det är en av de få sido fördelar för bolag som nyligen förvärvats av Amazon som Comixology, som inte kan ha haft en långsiktig lagring av uppgifter plan.

De Corbis material kommer med största sannolikhet att fortsätta att existera, under en mycket lång tid, liksom Gettys.

Det finns teknik för datalagring som kan användas som ett ark kultur, av slag, kan det teoretiskt pågå i tusentals år, så länge som pyramiderna. Den långa Server-projektet från Long Now Foundation syftar till att göra just det, för så mycket som 10.000 år.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Det finns även prototyper för saker som kan lagra data för kanske till och med miljontals år eller kanske till och med hundratals miljoner. Men det finns ingen garanti att det skulle fungera.

Och medan de betraktas mer som ett PR-trick än en faktisk långväga datalagrings försök, vi har inte ens fullt förtroende för att de guldpläterade koppar poster som innehåller representativ musik och bilder från vår planet fäst varje Voyager rymdskepp kan spelas upp av en främmande civilisation 40.000 år från nu, när sonderna förväntas passera närmaste stjärnsystem.

Dessa är extrema exempel, självklart, och vi pratar om samlingar av saker som har stort intresse bevaras. Men hur är det något annat som inte är otroligt väl finansierad eller anses av deras värd enheter för engångsbruk eftersom de inte genererar intäkter?

Denna generation motsvarighet till Mona Lisa från en ännu inte upptäckt eller uppskattad konstnär, fotograf eller författare använder digitalt innehåll metoder kan lätt falla offer för något liknande.

Så länge vi främja en kultur av engångs uttryck kommer plåga vår civilisation, långt in i framtiden. Med undantag för handplockade fickor av saker, kommer det att finnas mycket litet digitalt material kvar för att indikera att denna generation satt sin prägel på denna värld.

Är verk av kulturell betydelse skapas i digitalt format riskerar att permanent förlust? Prata tillbaka och låt mig veta.

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga