Versa C150 Review

Att döma av Versa C150, är ​​workaday corporate notebook går upp i världen. Trots ett lockande lågt pris på £ 649 (exkl. Moms) för hake modell, C150 ser inte bara slicker än många långt dyrare bärbara, men det är också fast tillsammans.

Funktioner,. Oavsett konfiguration du väljer, är det grundläggande systemet en fast-enheter, tre-spindel affär, så det finns inga externa moduler för att koppla in Fallet och lockets yta är fasta och orubbliga, ser ingenting riskerar att bli oavsiktligt avbrutna eftersom det är på fel plats, och alla knappar, inklusive strömbrytaren är säkert täckt när locket är stängt,. utbudet av modeller som erbjuds innebär att Versa C150 klarar de flesta krav. Vårt urval översyn illustrerade detta ganska bra, med sin ambitiösa kombination av en AMD Athlon XP1900 + processor (faktiskt klockad till 1.6GHz), 384 MB snabb PC2100 SDRAM, och en combo DVD / CD-RW-enhet. Det är sant, stöter detta priset upp till £ 1179 (exklusive moms.), Men även det är inte överdrivet för vad som kan absolut ses som en affärs stationär dator,. Det blir på modet att kit ut affärs bärbara med antingen Wi-Fi (802.11 b) eller Bluetooth trådlös anslutning vid sidan av traditionella 10 / 100BaseTX LAN och 56Kbps modem, men NEC lämnar det upp till dig: om du behöver trådlöst, det finns en tom MiniPCI platsen bredvid minnesbankerna, eller så kan du använda en av de två Type . II PC-kortplatser, trots pågående bransch Mullret om “äldre-fri” computing, det finns fortfarande tillverkare – och NEC är en av dem – som tycker att det är värt att behålla en del av de äldre portarna. Versa C150 har parallella och seriella portar tillsammans de tre USB-portar, så att du är ganska väl täckt såvitt trådbunden anslutning är berörda,. Versa C150 har också en S-Video TV-utgång (potentiellt praktiskt för DVD-skivor) och en FireWire (1394 IEEE) port, som är bekvämt beläget på framsidan där du kan se den. Det finns ingen expansionsbussen för en skräddarsydd dockningsstation eller portreplikator, som kan vara ett problem för vissa potentiella köpare, men det är om den enda försummelse från Versa C150,. En gång i tiden, massor av bärbara datorer hade små fötter i botten att luta målet mot användaren och förbättra skrivvinkel. Av någon anledning praktisk funktion tycks ha fallit i glömska, så vi var glad över att se att NEC har utrustat luta står till Versa C150,. Med fötterna ner, är att skriva betydligt mer bekväm, och den breda handledsstödet kommer till sin rätt. Pekplattan förstärks av en mycket användbar vertikal scrollknapp, och tangentbordet undvek de tre stora fallgropar underdimensionerade tangenter, oortodoxa funktions fördubbling att spara utrymme och en trång huvuddyna. Allt detta gör att Versa C150 ganska behaglig att använda, och därför är ändamålsenlig om du behöver göra ett riktigt jobb på den,. Effekten inte bortskämda av skärmen, vilket är något mer än standard 14.1in XGA TFT-panelen – men det är ljust, jämn och lättläst, och det är vad som räknas.

Föreställning; Vid 3.15kg och en 33cm av 27cm fotavtryck, är Versa C150 något av en handfull om du är en vanlig resenär. Om du använder det på språng men du kommer att behandlas till en annan av sina starka sidor, nämligen lång batteritid: Thye C150 höll Battery 4.01 genomgång testet går för 3 timmar och 17 minuter, vilket är en respektabel tid. ; Athlon XP1900 + processor och 384 MB RAM driver Versa C150 till en imponerande poäng 42 under vanliga programbaserad Business Winstone 2001 riktmärke. Allt frikändes sig tillräckligt bra i komponentnivå proven, även om ATI Radeon IGP 320M-grafikprocessor var mycket starkare i 2D än 3D – vilket är tillräckligt acceptabelt i en Business Notebook närvarande,. Helhetsintrycket vi bildade av Versa C150 var positiv – i själva verket var vi svårt att komma upp med något dåligt att säga om det för “Cons” del av sammanfattningen. Det är verkligen upp till noll som ett företags produkt, och det finns ingen anledning till varför det inte skulle göra ett alldeles utmärkt jobb i hemmet som ett alternativ till en stationär.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator